• 2282023288
  • mail@lyk-androu.kyk.sch.gr
  • 845 00 Άνδρος, Κυκλάδες

Εκπαιδευτική εκδρομή A’ Λυκείου στην Αθήνα

Η εκπαιδευτική εκδρομή της Α’ Λυκείου στην Αθήνα στις 5 με 6 Απριλίου του 2024 στα πλαίσiα του περιβαλλοντικού προγράμματος “Χλωρίδα και Πανίδα της Άνδρου”, κάλυψε ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών στόχων συνδυάζοντας τη φύση με την ιστορία, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.

Η επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας προσέφερε στους μαθητές την ευκαιρία να μάθουν για τη βιοποικιλότητα, την εξέλιξη της ζωής και την ιστορία της Γης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μας επισκέφτηκαν την Πρώτη Διαδραστική Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» και αντιλήφθηκαν τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει.

Στο Πάρκο Τρίτση, στο εθνικό Κήπο καθώς και στο Πάρκο του Σταύρου Νιάρχου, εκτός από την ψυχαγωγία, η βόλτα έφερε τους μαθητές σε επαφή με τη φύση, τα φυτά και τους καρπούς και τους ευαισθητοποίησε για την προστασία της. Ενώ με την επίσκεψη τους στην αρχαία αγορά και στο Ευγενίδειο Ίδρυμα ήρθαν σε επαφή με την ιστορία και τα πανίδα της χώρας μας.

 Η εκδρομή πέρα από την εκπαιδευτική της πλευρά, βοήθησε τους μαθητές και τις μαθήτριες στην ενίσχυση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, καθώς είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να επικοινωνήσουν και να γνωριστούν καλύτερα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές μας που οργάνωσαν την εκδρομή, καθώς και όλους τους συμμαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *