• 2282023288
  • mail@lyk-androu.kyk.sch.gr
  • 845 00 Άνδρος, Κυκλάδες
Δράσεις
Πείραμα του Ερατοσθένη

Πείραμα του Ερατοσθένη

Την Πέμπτη 21.03.2024 , οι μαθητές του σχολείου μας πραγματοποιήσαν μια συναρπαστική εκπαιδευτική δραστηριότητα: αναπαραστήσανε το πείραμα του Ερατοσθένη, μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της αρχαίας ελληνικής επιστήμης.

Σκοπός του πειράματος ήταν να μετρήσουν την περιφέρεια της Γης, χρησιμοποιώντας απλά υλικά και αξιοποιώντας τις γνώσεις τους στη γεωμετρία, την αστρονομία και τη γεωγραφία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στο χώρο του γυμναστηρίου και κάνοντας τις απαραίτητες μετρήσεις και τους κατάλληλους υπολογισμούς, συζήτησαν ομαδικά τα συμπεράσματα και μελέτησαν τις αποκλίσεις.

Η υλοποίηση του πειράματος του Ερατοσθένη στο σχολείο μας, δεν ήταν απλά μία διδακτική δραστηριότητα, αλλά αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή τους οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάφεραν να αγγίξουνε την ιστορία της επιστήμης και να έρθουν σε επαφή με τον τρόπο σκέψης των αρχαίων Ελλήνων, να κατανοήσουν βασικές έννοιες της γεωμετρίας, της αστρονομίας και της γεωγραφίας, να καλλιεργήσουν πειραματικές δεξιότητες, κριτική σκέψη και ομαδικότητα, αλλά και να νιώσουν τον ενθουσιασμό της ανακάλυψης και να ενισχύσουν το ενδιαφέρον τους για την επιστήμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *